woensdag 22 februari 2012

Dinsdag, 21 februari 2012

Vandaag werden we verwacht bij Billie in Franschhoek. We moesten dus onze koffers pakken en afscheid nemen van onze gezellige slaapkamer in het blauwe huis.

Omdat het weer veel beter was dan gisteren, besloten we eerst nog eens de tafelberg te bezoeken. We hadden deze keer geen tijd om te  voet naar boven te gaan, dus we namen de gondel naar boven. Er waren weer enorm veel toeristen die te tafelberg wilden zien. Dat vond mama niet zo leuk en daar liep ze de hele tijd over te zagen. Mama wilde ook graag dassies zien op de berg, maar die hadden zich natuurlijk allemaal verstopt voor de mensenmassa daarboven.

Papa rijdt intussen aan de verkeerde kant van de straat alsof hij nooit iets anders gedaan heeft, dus in geen tijd waren we in Franschhoek. Daar werden we opgewacht door Billie met een overheerlijke lunch. Billie heet eigenlijk Koen en hij zat vroeger bij papa op school en in de scouts en ze waren dikke vrienden.  Nu hadden ze elkaar wel vijftien jaar niet meer gezien, dus ze hadden veel te vertellen, en mama deed natuurlijk lustig mee. Na de lunch gingen we Beryl oppikken op de school waar ze werkt en gingen we wijn proeven op twee wijnboerderijen.  ’s Avonds bakte Billie voor ons een stukje struisvogel, wat erg lekker was. Billie woont al meer dan tien jaar in Zuid-Afrika en kon erg veel spannende verhalen vertellen.
Amerikaanse toeristen maken foto's met hun computer


papa op de tafelberg, boven de wolken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten