maandag 20 februari 2012

Zondag, 18 februari 2012

Deze morgen kregen wij een eitje bij het ontbijt. De koeken van bij opa en oma waren natuurlijk lekkerder geweest, maar op vakantie heb je niet altijd te kiezen.

Na het ontbijt stapten we in onze omgekeerde auto en reden we door de verkeerde straten naar de haven in het dorpje Houtbaai. Daar mochten we op de Calypso, een boot die ons naar een klein eilandje bracht waar een kolonie robben woonde. De robben waren met héééél veel en ze hadden weinig plaats op hun eiland. Er zwommen ook ontzettend veel zeehonden in het water en sommigen waren zo blij ons te zien dat ze een salto door de lucht maakten. Het stonk er ook erg naar vis. Geen idee of de zeehonden daar iets mee te maken hebben.

Daarna reden we door naar een grote parking, van waaruit we te voet naar Cape Point en daarna naar Kaap de Goede Hoop stapten. Op Cape Point waren ontzettend veel mensen. Al die mensen denken dat Cape Point het meest zuidelijke punt van Afrika is. Dat is niet echt zo, maar omdat ze dat denken, willen ze er allemaal wel eens geweest zijn. En nu zijn wij daar ook eens geweest. Op Kaap de Goede Hoop was bijna niemand. Kaap de Goede Hoop heette vroeger Kaap der Stormen omdat het er zo vaak stormt natuurlijk (maar vandaag was het stralend weer). Een beetje later veranderden de zeelieden op weg naar Indië  de naam in Kaap de Goede Hoop omdat ze op dat punt eindelijk hun eindbestemming wat dichterbij zagen komen.

In de stormen zijn heel veel schepen vergaan en in het restaurant aan de kaap hebben de pizza’s allemaal de naam van een gezonken schip!

Er wordt verteld dat er bijna 400 jaar geleden een Nederlands schip bij de Kaap in moeilijkheden kwam door een hevige storm. De matrozen op het schip kregen schrik en vroegen om aan land te gaan tot de storm over was, maar de kapitein werd heel boos en hij gooide iedereen die dit vroeg overboord. Hij riep:”God of de Duivel, de kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het Laatste Oordeel” En sindsdien spookt het schip in de zeegebieden rond de kaap. Ze noemen het spookschip  De Vliegende Hollander. Vandaag waren er geen stormen, en wij hebben geen spookschip gezien, maar wel een hele familie dassies! Een dassie lijkt op een grote cavia, maar is eigenlijk verre familie van de olifant! Ze zijn helemaal niet bang van mensen en ik kon er zelfs eentje aaien.

Na ons bezoek aan de Kaap, gingen we nog een pinguïnkolonie bezoeken. De Afrikaanse Pinguïn is heel klein en schattig, maar volgens ons ook een beetje saai. Kijk maar naar het filmpje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten